Στυλ Διακόσμησης – Παραδοσιακό

Το παραδοσιακό στιλ από πολλούς παραβλέπεται και παραγκωνίζεται, διότι θεωρείται πεπαλαιωμένο και αρκετά ξεπερασμένο, ως είδος διακόσμησης. Όμως, αυτό το στιλ, φέρνει οικεία συναισθήματα σε επισκέπτες, θαμώνες και καλεσμένους. Εδώ είναι και μία από τις αιτίες που πολλές οικίες βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, ξενοδοχείων, ξενώνων, πανσιόν αλλά και χώρων αναψυχής, όπως καφέ-ιδιαίτερα δε σε ορεινές περιοχές- είναι διακοσμημένες με αυτό τον τρόπο.

Στο παραδοσιακό στιλ, η επιλογή των επίπλων είναι προσανατολισμένη, στην ικανοποίηση των βασικών αναγκών, των κατοίκων που ζούνε σε ορεινές περιοχές. Συχνά τοίχοι είναι διακοσμημένοι με πλεκτά, κεντητά και χοντρές καφέ σκουρόχρωμες κορνίζες. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από σκούρα ξύλα, συνήθως σε τόνους καρυδιάς ή κερασιάς. Τα οποία, είναι σχεδιασμένα με σχετικά απλά υλικά, όπου-ωστόσο- μικρές περίπλοκες λεπτομέρειες,ειδικά δε σε μεταλλικά στοιχεία ξεπροβάλλουν, όπως για παράδειγμα στα πόδια των τραπεζιών. Κόκκινες ή λευκές βελέντζες καλύπτουν καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες και πατώματα κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ πιο σπάνια μπορεί να είναι σε μπλε ή πράσινο χρώμα. Μαξιλάρια με κεντήματα και χειροποίητα διακοσμητικά είναι διασκορπισμένα στο χώρο. Σα παλέτα χρησιμοποιούνται βασικά χρώματα όπως: κόκκινο, μπλε, πράσινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο, ενώ συνήθως άλλα όπως λιλά και ροζ λιγότερο ή καθόλου.

Η Θωρακισμένη Πόρτα της φωτογραφίας είναι ποιότητα υλικού Λούστρου ξύλου Ανιγκρέ, τρόπου σχεδίου παντογραφικού και κωδικό σχεδίου 34.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στα ElleDecor, RugsDirect, TheStar, Houzz, Homedit και FresHome