Στυλ Διακόσμησης – Γαλλικό Country

Ένα ανοιξιάτικο πλούσιο ύφος, που μέσα του μπορούν εύκολα να συνυπάρξουν παλιά ξύλινα κλασικά έπιπλα με περίτεχνο διάκοσμο. Είναι ένας πιο άνετος, εύχρηστος και ελαφρύς χώρος που η φυσική φθορά ενός αντικειμένου αποτελεί συχνά σκόπιμη και επιτηδευμένη ενέργεια, αντίθεση από το βάρος του κλασικού στυλ. Παρόλο που είναι ανοιχτόχρωμο στυλ, με πεπαλαιωμένες αντίκες, απέχει από αυτό του ‘farmhouse’ καθώς δεν έχει τόσες αυστηρές και καθαρές γραμμές ή χαλαρή διάθεση. Συνήθως τα υφάσματα είναι μονόχρωμα, με ανάγλυφα σχέδια, σε απαλά μουντά χρώματα και μπορούν να καλύψουν έναν καναπέ, τις καρέκλες της τραπεζαρίας, κουρτίνες, αλλά ακόμα και τους τοίχους. Τα ξύλινα έπιπλα συχνά βρίσκονται σε ξανθούς φυσικούς τόνους ή βαμμένα σε κάποιο απαλό χρώμα, όπως ροζ, γαλάζιο ή ανοιχτό πράσινο. Στο χώρο βρίσκουμε άνετα μαξιλάρια, περίτεχνα διακοσμητικά, πολυέλεους και κάδρα φυσικών τοπίων. Ενώ το στυλ αυτό, εμπνευσμένο από τη γαλλική εξοχή και την άνοιξη, δεν θα μπορούσε να μην έχει φυτά σε διακοσμητικές γλάστρες και λουλούδια σε αριστοτεχνικά ανθοδοχεία. Σφυρήλατες λεπτομέρειες σε πολυθρόνες με βελούδινο ύφασμα, floral ταπετσαρίες παστέλ, δαντελωτές κουρτίνες, καρό μαξιλάρια, αναπαλαιωμένες αντίκες με ψάθινα στοιχεία ακόμα και χρωματιστά, ηλεκτρικές συσκευές ή είδη κουζίνας μπορούν κάλλιστα να ενταχτούν για να εμπλουτίσουν τη διακόσμηση.

Η Θωρακισμένη Πόρτα της φωτογραφίας είναι ποιότητα υλικού Λούστρου ξύλου Ανιγκρέ, τεχνοτροπίας σχεδίου Παντογραφικού και κωδικό σχεδίου 64.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στα Housebeautiful, TheSpruce, Frenchcountrycottage, Frenchbedroomcompany, Mydomaine, Thenordroom, FresHome, Homedit και Houzz